‘Schoonmaaksector zevende vakantiewerkgever van Nederland’

Ruim de helft (55,4 procent) van de 1,5 miljoen studenten en scholieren onder de 25 jaar had vorig jaar tijdens de zomermaanden een vakantiebaan. De schoonmaaksector was destijds de zevende vakantiewerkgever van het land.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was dat iets lager dan 2013, toen het percentage werkende studenten en scholieren op 56,2 procent lag.

Gemiddelde werkweek
In totaal 875.000 schoolgaande en studerende jongeren werkten in de zomer van 2014. De overgrote meerderheid van hen – 85 procent – had voor de zomer ook al een baan. Hun gemiddelde werkweek was veertien uur. De meesten werkten een vergelijkbaar aantal uren in beide perioden.

In totaal 124.000 scholieren en studenten begonnen in de zomer van 2014 aan een baan. Deze groep jongeren werkte voor die tijd nog niet.

Schoonmaaksector
In de soort baantjes verandert er weinig. Werken in de winkel, supermarkt of horeca zijn in de zomermaanden al jaren het meest in trek.

De schoonmaaksector was vorig jaar met 2,2 procent van de zomerbanen de zevende vakantiewerkgever van Nederland, becijfert het CBS. Alleen keukenhulp, besteller, kassabediende, horeca-medewerker, vakkenvuller en verkoopmedewerker scoren beter.

Bron: Service management