Groei omzet schoonmaakbedrijven vlakt iets af in 2016

ABN AMRO verwacht dat de omzet van schoonmaakbedrijven ook in 2016 groeit. De bank voorspelt een stijging van 3,5 procent. Dat is wel iets minder dan vorig jaar.

Het gaat weer de goede kant op in de schoonmaaksector. Na een stabilisering van de omzet in 2013 en 2014 steeg de omzet van schoonmaakbedrijven in 2015 met 5 procent. Volgens ABN AMRO is dat onder meer te danken aan de verbreding van diensten door grote spelers die zich richten op gebouwenbeheer. “Daarmee wordt ingespeeld op de stijgende behoefte bij opdrachtgevers om ontzorgd te worden en een totaalpakket van gebouwbeheerdiensten af te nemen.”

Omzet blijft groeien

Op de korte termijn neemt de omzet van schoonmaakbedrijven verder toe. De omzet van diensten buiten de schoonmaak zal hierbij alleen maar verder in belang toenemen. “Temeer ook omdat inbesteden van schoonmaak door de overheid verder voortschrijdt. Ook in deze branche houden wij rekening met een afvlakking van de omzetgroei. Voor 2016 en 2017 komen wij uit op een omzetgroei van gemiddeld 3,25 procent per jaar.”

ABN-AMRO-300x266

Bron: Service Management